Войти

Предвыборная программа кандидата в Президенты Украины 2019 Гриценка Анатолия Степановича

ЧЕСНИЙ ПРЕЗИДЕНТ – СЛУЖИТИМЕ ЛЮДЯМ!

 Досить Україні пасти задніх. Наша мета – наступити на п’яти лідерам Європи!

Вибори дають нам шанс – повернути у владу професійність, чесність і совість. Щоб людина, родина і наша країна жили гідно – в мирі, добробуті і безпеці!

Потрібні швидкі рішучі зміни. Порядок і справедливість!

Чого при моєму президентстві не буде – і що буде зроблено?

* * *

Чесний президент задає стандарт – роби як я!

          Не буде в президента бізнесу, офшорів і власності закордоном – буде чесне служіння Україні і українцям.

          Не буде поборів знизу-догори – верхівка корупції буде відрізана з першого дня на посаді.

          Не буде президент відбирати чужий бізнес – власність кожного буде захищена.

Не буде дискримінації за расовою, мовною, релігійною, статевою чи іншою ознакою – буде захист прав і свобод усіх громадян, незалежно від того, голосували вони за президента чи за іншого кандидата.

Не буде президент ховатися за недоторканність – буде Закон про імпічмент президента.

Не буде «любих друзів» – буде невідворотність покарання для всіх, незалежно від партійної приналежності, влади чи опозиції.

Не буде президент дбати про рейтинги, уникаючи прийняття необхідних  країні рішень – будуть рішучі дії, незалежно від виборів.

Не буде популізму – президент буде підписувати забезпечені ресурсами закони.

Не буде нав’язування Україні чужої волі – президент буде укладати лише вигідні для України угоди.

Не буде «черкаського» клану у владі та олігархічних квот – буде призначення на посади кращих представників з усіх регіонів, кадрова політика на основі «трьох П»: професійності, порядності, патріотизму.

Чесний президент – безпечна країна!

Капітулянтського повернення Донбасу не буде – окуповані території повернемо без «особливих статусів» дипломатичними, воєнними, економічними, санкційними засобами спільно із зарубіжними партнерами. Це можливо здійснити протягом 5-річного президентського терміну.

Не буде Україна поступатися правами на Крим в обмін на будь-які економічні поступки – у Криму наші громадяни, це наша земля, і Крим буде українським!

Не буде штучного поділу країни на Схід і Захід – буде єдина Україна для нас усіх, нас об’єднає спільне успішне майбутнє!

Не буде президент «заробляти на крові» і на армії – армія буде оснащеною, а Державне оборонне замовлення стане інструментом розвитку фундаментальної науки і проривних технологій, в тому числі для інновацій і передових кластерів економіки України.

Не будуть силові структури задіяні для захисту влади від свого народу – їх буде переорієнтовано на захист країни від зовнішнього ворога.

Не будуть керувати армією «паркетні» генерали – на керівні посади будуть призначені бойові офіцери, які дбають про життя солдата і здатні отримувати перемоги.

Не буде надмірної кількості генералів – буде їх скорочення до стандартів передових держав.

Не будуть СБУ, ГПУ і Національна поліція «кришувати» чи руйнувати бізнес – вони будуть позбавлені впливу на економіку і займатимуться захистом конституційного ладу, протидією терористам і диверсантам, контррозвідкою, боротьбою зі злочинністю і забезпеченням громадського порядку.

Не будуть розвідувальні служби вести «прослушку» чи «наружку» на догоду президенту проти його політичних опонентів – буде ефективна робота розвідок з виявлення і попередження загроз Україні.

Не буде переслідування громадських активістів – буде підтримка громадянського суспільства, вільної преси, волонтерів та їхньої опори, середнього класу.

Не буде нелегальної зброї і «приватних армій», рейдерства і збройних нападів – зброя буде легалізована і взята на облік, а держава, якій люди довірятимуть, відновить монополію на застосування сили згідно Закону.

Не буде примусового призову – буде професійна контрактна армія, посилена резервом постійної готовності та системою територіальної оборони.

Не буде пустих обіцянок зарубіжним партнерам – зовнішня політика України буде відповідальною і прогнозованою, а президент – договороспроможним. Дипломатія буде націлена на зміцнення безпеки України, захист і звільнення наших громадян, домінанту економічної складової у міжнародних відносинах.

Чесний президент – країна без олігархів і корупції!

Не буде більше імітації боротьби з корупцією, провалів резонансних справ, показових арештів дрібних порушників – буде спершу знищено корупцію в Адміністрації Президента, Кабінеті Міністрів, Верховній Раді, СБУ, ГПУ і МВС.

Не буде президент гальмувати роботу антикорупційних органів – буде підтримка зусиль НАБУ, САП, НАЗК, ДБР і Антикорупційного суду для протидії корупції та покарання злочинців і мародерів.

Не буде влада власністю багатих – нова виборча система і заборона мільярдної політичної реклами на телеканалах відкриють шлях у владу чесним професіоналам, у тому числі – обдарованій молоді.

Не буде дешевих чиновників, які живляться корупцією, – буде скорочення посад зі збільшенням зарплати і посиленням відповідальності за корупцію, з перевіркою на поліграфі та провокацією хабара.

Не буде свавілля з перевірками підприємств – буде кримінальна відповідальність з відшкодуванням чиновником завданих збитків.

Не буде олігархів, які паразитують на монополіях і бюджеті, – буде бізнес, який сплачує податки, дотримується законів України, не корумпує владу і не вказує президентові, які рішення приймати. Монополізм замінимо рівними умовами конкуренції – Антимонопольний комітет в інтересах економіки стане потужнішою структурою, ніж ГПУ.

Чесний президент – заможна країна!

Не буде безсистемних реформ і небезпечних  експериментів з  економікою – буде економічне зростання темпами 10% щорічно на основі Плану дій, розробленого нашою командою спільно з Української Радою Бізнесу, економістами і експертами громадського сектору.

Не буде фіктивного планування – буде Всеукраїнський перепис населення і, на його основі, обґрунтовані плани розвитку економіки, освіти, науки, медицини та пенсійного забезпечення.

Не буде невигідних кредитів під гарантії держави – будуть внутрішні й зовнішні інвестиції через надійний захист права власності та легалізацію капіталів, у тому числі повернення їх в Україну із офшорів.

Не буде банків-пилососів, власники яких розкрадають внески громадян – буде твердий контроль держави за діяльністю банків із захистом прав кредиторів і доступними для громадян і підприємців кредитами.

Не буде нарощування експорту зерна, руди і напівфабрикатів – буде стимулювання (через податкові, митні і кредитні механізми) виробництва продукції з високою доданою вартістю в промисловості та аграрному секторі, створення технологічних робочих місць з високою зарплатою, що дозволить зупинити відтік молоді закордон.

Не буде залежності від імпортного газу – буде політика енергозбереження і енергоефективності, опора на власні, зокрема відновлювані ресурси.

Не буде необґрунтованих закупок дорогої імпортної техніки та обладнання – на будівництві нових доріг, мостів, вокзалів та аеропортів надамо перевагу вітчизняним виробникам і створимо сотні тисяч нових робочих місць для українців.

Не буде контрабанда руйнувати наше виробництво – буде чесна й ефективна митна політика.

Не буде нищення лісів і довкілля – буде мораторій на експорт деревини під виглядом дров, з розвитком вітчизняних деревообробної, меблевої, картонно-паперової галузей і відновленням лісових масивів.

Не буде базару земель, скупки їх за безцінь аграрними олігархами – ринок земель буде, але після 100% формування земельного кадастру, зміцнення фінансової спроможності фермерів, зупинки тіньового обігу земель та збільшення вартості землі на фоні загальної капіталізації країни.

Не будуть бюджетні мільярди збагачувати власників агрохолдингів – державну підтримку буде надано середнім і малим фермерським господарствам.

Не буде дефіциту людей робітничих професій – спільно з підприємцями на сучасній технологічній базі буде відновлено професійно-технічну освіту; меценатство освітніх установ буде звільнене від оподаткування.

Чесний президент – справедлива країна!

Не буде космічних тарифів на житлово-комунальні послуги – викоріненням корупції та олігархічних монополій, прозорим ціноутворенням тарифи буде знижено до рівня, що відповідає реальним затратам виробників і доходам населення.

Не буде більше мінімальна пенсія нижчою за реальний прожитковий мінімум – ми підвищимо пенсії до економічно обґрунтованого рівня, що справедливо врахує трудовий внесок і кваліфікацію. Середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, відповідно зростатимуть пенсії.

Не буде потреби носити в державні установи купу документів, довідок і копій – буде Єдиний державний реєстр і заборона чиновникам вимагати інформацію, якою влада вже володіє.

Не буде суддів-хабарників, які позбавляють людей прав і власності – буде справедливий суд, а за хабарництво суддя отримає пожиттєво тюрму, без права амністії з конфіскацією майна. Компенсацію за хибне судове рішення, зафіксоване ЄСПЛ, сплачуватиме персонально суддя, який це рішення виніс.

Не буде дискримінації військових пенсіонерів – буде гідне забезпечення солдата і коли він служить, і коли стає ветераном.

Не буде знедолених переселенців – буде державна політика кредитування їм житла і стимулювання створення робочих місць.

Не будуть поневірятися фронтовики – для їхнього лікування буде пріоритетно відкрито Феофанію і всі лікувальні установи, нині доступні для високих чинів.

Не буде фінансування освіти, науки, культури, медицини і екології за залишковим принципом – буде вкладення коштів у людський капітал, формування світогляду людини, її професійності, у гармонійний культурний розвиток, моральне і фізичне здоров’я.

Не буде хабарництва у навчальних закладах – буде гідна зарплата викладача і якісна освіта як запорука майбутнього України.

Не залишиться людина наодинці зі своїми хворобами – буде відновлено контроль держави за якістю і ціною ліків. Руйнація корупційних схем у фармацевтиці дозволить зменшити вдвічі вартість ліків; за підробку ліків буде кримінальна відповідальність, як і за виготовлення та поширення наркотиків.

Не будуть реформувати медицину чиновники, які самі лікуються закордоном – ключові реформи будуть здійснювати професіонали - громадяни України, які своє майбутнє пов’язують з майбутнім нашої держави. Страхова медицина гарантуватиме людині належне лікування.

Не буде освічена молодь безробітною – буде державна гарантія першого робочого місця для кожного, хто отримує освіту за державним замовленням.

Не будуть обмеження і покарання визначальними в розвитку української культури і мови – будуть стимули для виробництва українських культурних шедеврів, насамперед українського кіно, книговидавництва, сучасних проектів для підлітків і молоді.

Не буде фізичного вимирання української нації – підтримка материнства і дитинства, стимулювання здорового способу життя, фізичної культури і спорту стануть пріоритетами бюджетного фінансування.

Не буде варварського ставлення до природи – будуть європейські стандарти екології та виконання Плану дій, напрацьованого нашою командою спільно з вченими-екологами.

Не буде конфліктів у владі – буде Конституція, що ліквідує дуалізм виконавчої влади, скасує районні та радикально скоротить обласні державні адміністрації, насамперед їхній вплив на економіку регіонів. Децентралізація буде посилена – місцеві громади отримають право розпоряджатися землями за межами забудови населених пунктів. Функції держави будуть скорочені й переведені на інтернет-технології – щоб мінімізувати контакти громадян з чиновником.

* * *

Для виконання цих завдань мені достатньо одного

президентського терміну.

 За п’ять років ми з командою:

1) розчистимо будівельний майданчик країни від корупції і хаосу;

2) закладемо правильний фундамент взаємної довіри і єдності, умов і стимулів для самореалізації кожної людини;

3) змонтуємо правильні будівельні блоки – держави і політики, економіки і освіти, науки і технологій, громадянського суспільства і середнього класу, безпеки і правосуддя.

А далі на цій міцній основі вже інші люди, молоді й креативні, які за моєї підтримки за п’ять років отримають досвід управління, – поведуть Україну далі вперед.

Чесних більше!

Добавить комментарий